lovaglás

A Debreceni Lovasakadémia a fiatalok oktatása terén is oroszlánrészt vállal


A Debreceni Lovasakadémia a fiatalok oktatása terén is oroszlánrészt vállal

Lovaglás- Debreceni Lovasakadémia- A Debreceni Lovasakadémia a fiatalok oktatása terén is oroszlánrészt vállal.

Tudtad-e?
Tudtad-e… hogy 1963. január 13. Olimpai aranyérem Nagyrábén…A művelődési otthon avatón Hódos Imre olimpiai bajnok bemutatta az 1952-ben Helsinkiben nyert aranyérmét. Tóth Lajos tornász olimpikon is kiállította legszebb érmeit, melyeket Európa nagyvárosaiban és olimpiákon nyert.”

Lovaglás- Debreceni Lovasakadémia

A Debreceni Agrártudományi Egyetem 1997- ben alapította a Debreceni Lovasakadémiát azzal a céllal, hogy a lovas életben felmerülő oktatási és szakmai igényeket kielégítő szervezetet hozzon létre. A megalakulás óta eltelt 16 év az alapítók döntésének helyességét igazolta – hangzott el a „Tiszántúli Lovasközpont a nemzeti közoktatás és felsőoktatás rendszerében” című konferencián a Debreceni Egyetem Agrár és Gazdálkodástudományok Centrumában. A Debreceni Lovasakadémia nemcsak tanórák, továbbképzések és táborok helyszíne, hanem a lovassport és a lótartás szerelmeseinek is otthona.

Egy nagy család
Szladek Róbert ügyvezető igazgató:

“Népszerű a Debreceni Egyetem AGTC hallgatói körében a testnevelési óraként választható lovas óra. A Ménesgazda képzés fő színtere a Lovasakadémia, és az állattenyésztési mérnök hallgatók is itt ismerkedhetnek meg gyakorlataik során a lótartás minden fogásával. Évről évre magas színvonalon zajlanak az Akadémián a Lovaskultúra Szakoktatók vizsga táborai is.”

A lovassportok területén több korosztályos válogatott versenyzőt ad a Debreceni Lovasakadémia, valamint rendszeresen elnyeri a Lovassport Népszerűsítésének vándordíját. A létesítmény rendez lovasversenyeket, elsősorban az utánpótlás korosztályok számára.

Rajtengedély

– A szakmai munka elismerésének és a központi koordinációs szerepnek az igazolása a Rajtengedély vizsgaközponti cím elnyerése. Rendszeresek a Magyar Lovas Szövetség által elismert továbbképzések, edzői vizsgák. A hallgatók mellett minden, a lovaglás iránt érdeklődő korosztály számára is nyitott a központ. Nagy elismerés, hogy a lóval rendelkező bértartók szívesen tartják lovaikat az igényes létesítményünkben.

A több mint másfél évtizede működő lovas oktatási központ elért eredményei, az egyetemi tudástőkén alapuló, országosan elismert lovas szakemberek által végzett munka biztosítja, hogy az új igényekre, új elvárásokra és kihívásokra a jövőben is magas színvonalú, innovatív válaszokat ad a Debreceni Lovasakadémia – nyilatkozta prof. dr. Nagy János centrumelnök.

forrás: haon.hu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Nekünk minden vélemény számít:

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>